S.O.S. Kermissen

CD&V-raadslid Jan Laurens trok tijdens de laatste gemeenteraad aan de alarmbel over het gebrek communicatie en ondersteuning vanuit het stadsbestuur voor de feest- en kermiscomités: “Het is geen vijf voor, maar vijf over twaalf!”

Nu de coronamaatregelen voorzichtig versoepelen en de zomer in het land is, zijn vele feest- en kermiscomités druk in de weer om het kermisseizoen opnieuw op gang te trekken. Toch zijn er nog heel wat zaken waar je als organisator rekening mee moet houden, van het controleren van bezoekersaantallen tot het opvolgen van de horecaregels bij het serveren van drank en versnaperingen.

CD&V-raadslid Jan Laurens is daarom niet te spreken over de houding van het stadsbestuur: “Tot op heden is er nog steeds geen communicatie geweest naar de organisatoren van dorpskermissen en daarvoor is het nu wel hoog tijd! Wij vragen dringend initiatief vanuit de dienst evenementen om te communiceren met deze organisaties.”

Daarnaast had Jan Laurens ook enkele concrete voorstellen om de Ieperse feestcomités mee te ondersteunen. Zo vraagt CD&V dat de stad organisaties helpt bij het opmaken van de corona-eventscan en de nodige tips en hulp aanbieden om alles in goede banen te leiden. Daarnaast denkt het raadslid ook aan hulp bij het creëren van afvaleilandjes of ondersteuning bij het opfleuren van het dorp of de wijk waar de kermis plaatsvindt.