Padelvelden kunnen een mooie aanwinst vormen voor onze stad!

CD&V-raadslid Miet Durnez kijkt uit om de aan populariteit winnende sport padel ook in Ieper te kunnen beoefenen. Dat blijkt uit de vraag die ze erover stelde op de gemeenteraad van 1 maart.

Voor wie de sport niet kent, padel is een fijne racketsport die je zelfs in coronatijden met je bubbel van 4 kan spelen op een buitenveldje. De sport, die een mix vormt tussen squash en tennis, is ontstaan in Mexico en komt overgewaaid uit Spanje waar het ook razend populair is.

“Nu de temperatuur stijgt, groeit ook de nood aan bewegen in openlucht. De schepen van sport gaf op sociale media al aan te onderzoeken of en waar er padelterreinen in onze stad aangelegd kunnen worden.”  Raadslid Durnez vroeg hoe concreet de plannen al zijn en vanaf wanneer de sport in onze stad uitgeoefend zal kunnen worden.

Daarnaast stelde CD&V enkele locaties voor. Het gaat om de zone nabij de tennisterreinen op de Vestingen, bij het basketbalpleintje in de Izegrimwijk, maar ook in de deelgemeentes ziet de partij enkele mogelijkheden.