Opnieuw laad- en loszones in de binnenstad? “Liever gisteren dan vandaag!”

Sinds begin dit jaar werden verschillende laad- en loszones in de handelskern van Ieper geschrapt. Oppositiepartij CD&V herhaalde al meermaals dat dit problemen zou opleveren. Op de gemeenteraad van maandagavond gaf de partij, bij monde van Peter De Groote, aan dat dit ondertussen ook het geval is. “Voer de laad- en loszones terug in, liever gisteren dan vandaag!” was dan ook de boodschap.

“We hebben met ons allen ondertussen kunnen merken dat het schrappen van de laad- en loszones in de binnenstad geen goed idee was”, begon De Groote, CD&V-raadslid en zelf ondernemer in de binnenstad. Hij benadrukte dat zijn partij al meermaals gevraagd had dit te herbekijken en dat het stadsbestuur ook beloofd had dit te zullen doen.

“Ondertussen zijn de problemen duidelijk zichtbaar: Ik krijg regelmatig foto’s en filmpjes door van collega-ondernemers, die ik zo meteen ook met u wil delen. We zien vrachtwagens die op het midden van een éénrichtingsstraat parkeren waardoor auto’s moeten uitwijken op het voetpad om er langs te kunnen. Dit houdt een gevaar in voor zowel fietsers als voetgangers.”

Daarom verklaarde hij niet meer te willen vragen de beslissing te herbekijken, maar om uitdrukkelijk te vragen de laad- en loszones opnieuw in te voeren: “Liever gisteren, dan vandaag, want eens de horeca opnieuw heropent zullen ook zij terug beleverd moeten worden en loopt het verkeer in de binnenstad helemaal in het honderd.”