JONGCD&V wil mobiel skatepark voor deelgemeenten

Op de gemeenteraad van maandag 7 juni stelde CD&V-raadslid Katrien Desomer in naam van JONGCD&V Ieper voor om een mobiel skatepark in de rand van de stad en deelgemeenten te plaatsen. Dit voorstel komt er omdat er momenteel ook al gewerkt wordt aan de plannen voor een nieuw skatepark in het centrum.

Naast de uitwerking van de plannen voor de aanleg van een nieuw skatepark, kondigde de jeugddienst ook een evenement aan om kinderen te laten proeven van wat skaten nu precies is. “We zijn heel tevreden met de aandacht die de sport krijgt”, zegt Katrien Desomer, “en we willen daar graag aan bijdragen met een ander voorstel.”

JONGCD&V stelt voor om een mobiel skatepark te voorzien waarbij verschillende toestellen afwisselend in de rand van de stad en de deelgemeenten geplaatst kunnen worden. Dat gebeurt momenteel ook al met het pannaveld. “Ook in de deelgemeenten zijn er de laatste jaren enkele ‘skate communities’ ontstaan. Deze jongeren zijn vaak na schooltijd en ’s avonds al skatend terug te vinden op een hellende weg of een zelf aangelegde constructie in hun deelgemeente omdat het skatepark in het centrum voor hen, zeker op weekdagen, moeilijker te bereiken is. Met een mobiel skatepark kan de stad daaraan tegemoet komen.”  

De voorzitter van JONGCD&V Ieper, Jordy Dehaene, hoopt dat het stadsbestuur hun voorstel meeneemt: “We zijn ervan overtuigd dat jongeren in de rand en deelgemeenten een mobiel skatepark in de buurt wel ‘lit’ zullen vinden en dat het hen zelfs dichter bij elkaar kan brengen. En wie weet zijn er dan ook wel enkele ‘boomers’ die zich even op een skateboard durven wagen.”