JONGCD&V Ieper is ‘Preus up uzze jeugdleiding’

Om de Ieperse jeugdleiding te bedanken voor de inspanningen die zij in deze moeilijke periode geleverd hebben om vele kinderen een leuke zomervakantie te laten beleven, deelt JONGCD&V buttons uit met opschrift: ‘Preus up uzze jeugdleiding’. “Jeugdleiders hebben de afgelopen maanden het beste van zichzelf gegeven, daarom willen we hen nu ook eens in de bloemetjes zetten”, zegt jongerenvoorzitter Jordy Dehaene. “Daarnaast willen we ook luisteren naar hun vragen en bezorgdheden, zodat we hen daar eventueel bij kunnen helpen.”

Toen de jeugdwerksector van minister Benjamin Dalle (CD&V) de gehoopte ‘late ja’ kreeg voor het organiseren van jeugdkampen, zijn alle jeugdbewegingen meteen begonnen met het coronaproof maken van hun kamp. Ook zij moesten vele maatregelen in acht nemen. Het kamp werd verdeeld in bubbels van 50, het gebruikte materiaal moest worden ontsmet en er was een noodprocedure wanneer iemand ziek werd. “Een kamp organiseren in 2020 was dus allesbehalve evident, maar alle jeugdbewegingen slaagden erin om hun kamp zonder grote problemen te laten doorgaan.”

Tijdens deze coronacrisis hebben vele mensen het beste van zichzelf gegeven. Niet alleen leerkrachten of mensen uit de zorgsector verdienen het bedankt te worden, maar zeker ook de jeugdleiders vindt men bij JONGCD&V. “Met buttons die de leiders op hun jeugduniform kunnen spelden, willen we hen bedanken voor al hun inspanningen deze zomer.”  

De jeugdbewegingen zijn nu ook volop bezig met het voorbereiden van hun nieuwe werkjaar en ook dat belooft een moeilijke opdracht te worden: “Maar de jeugdleiders zijn enorm gemotiveerd om zich daar voor de volle 100% voor in te zetten in het belang van hun jonge leden.”

“Daarnaast zullen de jeugdbewegingen het ook moeten doen met minder of zelfs helemaal geen inkomsten nu hun jaarlijkse fuif of andere evenementen niet kunnen doorgaan. Ook daar maken de leiders zich zorgen om”, aldus de jongerenvoorzitter.   

Nochtans werd in juni al vanuit de Vlaamse overheid  € 546.126 voorzien om de Ieperse jeugd-, cultuur- en sportsector te ondersteunen. “Het blijft wachten hoe en wanneer het stadsbestuur de middelen precies zal verdelen. Idealiter hadden de jeugdbewegingen daar al duidelijkheid over gekregen voor ze op kamp vertrokken. Aangezien daar nog steeds niets over geweten is, zullen onze CD&V-raadsleden het stadsbestuur daarover bevragen in de volgende gemeenteraad.”