“Maak van de Grote Markt één groot openluchtterras”

CD&V Ieper wil 100% de kaart trekken van de lokale horeca. Daarom deed fractieleidster Katrien Desomer een voorstel om de Ieperse Grote Markt wekelijks om te toveren tot één groot openluchtterras.

Zomermaanden betekenen de laatste jaren ook pop-up bars. In Kortrijk komen er deze zomer in ieder geval geen nieuwe bij, begon raadslid Desomer. Daarom vroeg ze het stadsbestuur of ook wij deze lijn in Ieper konden volgen. Er werd echter geantwoord dat er geen enkele aanvraag werd ingediend.

Daarnaast deed CD&V Ieper ook het voorstel om de Grote Markt tijdens de zomermaanden in te vullen als één gezellig openluchtterras dat uitgebaat wordt door de lokale Ieperse horeca: Het zou ook extra volk naar onze stad brengen mocht dit op zonnige dagen in het weekend georganiseerd worden op het verkeersvrije deel van de Grote Markt. “Want het is in ieders belang dat als we met z’n allen weer mogen buiten komen we dat vooral in eigen stad doen. Voor de handelaars, voor de horeca en voor alle Ieperse bedrijven en hun werknemers die hier rechtstreeks of onrechtstreeks afhankelijk van zijn. En bovenal voor al onze stadsgenoten want we hebben elkaar al veel te lang moeten missen”.