Een interactieve kaart van toiletten in Ieper.

Op de gemeenteraad van maandag 3 mei deed Katrien Desomer (CD&V) het voorstel om een interactieve kaart van de (openbare) toiletten in Ieper op de website van onze stad te plaatsen: “Zo kunnen de vele bezoekers snel het dichtstbijzijnde toilet terugvinden als de nood het hoogst is.”

Het voorstel kwam er omdat er veel meer wandelaars dan vroeger door onze stad en de deelgemeenten wandelen. “De natuur roept, en soms ook in meerdere betekenissen van het woord”, zegt jongerenvoorzitter Jordy Dehaene. “Bij een bezoek aan onze stad moeten mensen vaak op zoek naar het dichtstbijzijnde openbaar toilet. Onder meer voor mensen met maag- en darmproblematieken is de laatste jaren sterk ingezet op het breed en online bekend maken van de locaties van openbare toiletten, zo kun je al via de Hoge Nood-App enkele toiletten terugvinden in onze stad. Er kan zelfs samengewerkt worden met de makers van deze app die al over ruime expertise beschikken en een ruim publiek kunnen bereiken.”

De CD&V-fractie vraagt het stadsbestuur om ook een (interactieve) kaart met de locaties van de openbare toiletten op hun website, via sociale media of zelfs via de stadsmagazine Iedereen Ieper te verspreiden. “Hierop kunnen telkens ook de openingsuren en aanwezige faciliteiten weergegeven worden”, gaat raadslid Desomer verder. “Eventueel kan zelfs samengewerkt worden met sem-publieke diensten zoals NMBS of zelfs ondernemers die hun toiletten tijdens de openingsuren willen openstellen.”  

De meerderheid bleek het idee wel genegen en neemt het voorstel van CD&V mee.