CD&V wil ongebruikte zelftests van scholen herverdelen 

CD&V Ieper stelde op de laatste gemeenteraad voor om ongebruikte zelftests van de Ieperse scholen te herverdelen onder jeugd- en sportkampen, evenementen of verenigingen

In de Commissie Onderwijs in het Vlaams Parlement bleek dat een groot deel van de zelftests die scholen enkele weken geleden ontvingen niet meer gebruikt zullen worden nu de schoolvakantie begonnen is. Minister van Onderwijs Ben Weyts gaf aan dat de scholen zelf kunnen beschikken over het testmateriaal en dat er dus geen ophaling voorzien wordt. “Het zou bijzonder jammer zijn dat de tests ongebruikt blijven liggen, terwijl die wel nuttig kunnen zijn in andere sectoren”, aldus CD&V-raadslid Jo Baert.

Het raadslid stelde daarom voor om in gesprek te gaan met de scholen om zo de ongebruikte zelftesten te herverdelen: “Als lokaal bestuur kunnen we hier een belangrijke rol spelen in de herverdeling. Heel wat jongeren vertrekken op jeugd- of sportkampen, er zijn heel wat culturele evenementen die georganiseerd worden, verenigingen starten hun werking weer op…”