CD&V Ieper bezorgd over proefrotonde

Tijdens de laatste gemeenteraad drukte CD&V-raadslid Hans Feys de bezorgdheden van zijn partij uit over de proefrotonde op het kruispunt van de Brugseweg met de Kalfvaart en de Dehemlaan: “Het wennen aan de nieuwe situatie zal zeker meespelen, maar we moeten waakzaam zijn voor de verkeersveiligheid, zeker voor fietsers!”

“We zijn een paar weken ver na het openstellen van het proefrondpunt aan de Brugseweg en de Kalfvaart en er zijn zeker al 3 paaltjes gesneuveld”, zo begon raadslid Feys zijn bezorgde vraag. De aanleiding voor zijn tussenkomst was de opmerking van de ambulancechauffeurs die stellen dat het volgen van de rotonde zeer moeilijk is. Vanuit meerdere richtingen zou de rotonde niet vloeiend genomen kunnen worden, zelfs voor personenwagens.

“Als je even stilhoudt om te kijken, zie je dat quasi alle bestelwagens en zeker de vrachtwagens gewoon rechtdoor over het middendeel van het rondpunt doorrijden wat ervoor zorgt dat de snelheid quasi niet wordt verminderd”, aldus het raadslid.

Hans Feys wijst vooral ook op het gevaar voor fietsers, die vaak ook uitwijken richting de rijbaan om hun bocht goed te kunnen nemen. CD&V stelt de vraag of hier geen extra maatregelen genomen kunnen worden om de veiligheid te verhogen: “We begrijpen dat de beschikbare oppervlakte voor dit rondpunt een probleem is naar aanleg en veiligheid, maar zouden toch niet graag zien dat hier een verkeersgevaarlijk punt wordt gecreëerd.”

Ook over het kruispunt van de Brugseweg met de Potijze- en Groenestraat kwam raadslid Feys tussen. Daar gebeuren regelmatig kleine ongevallen door de hoge verkeersdrukte tijdens de spits.